dec 29

Új identitástudat!

Új identitástudat!

Gondolatok az “Ároni” áldással kapcsolatosan.

Sokszor láttam, hallottam, hogy keresztyén testvérek egymást az IV. Mózes 24-26 ban olvasható “Ároni áldással” áldják meg.
Csodálatosan szép ez az áldás: “Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet!”

A teljes Írás csodálatos, és minden betűje Igaz, és ezért nem is szeretném, ha valaki félreértené a gondolataimat, ugyanakkor lényeges, hogy tudjam, hogy kicsoda vagyok én Krisztusban, tehát fontos az identitástudatom. Hogy egy másik példával is éljek: én már nem azonosítom magam a “férgecske Jákób” kifejezéssel sem, hisz a királyok Királya Menyasszonya vagyok
Tehát az Úr arra figyelmeztetett, hogy Ő már az áldásban kérteket – a mi életünkben – megtette az Ő szerelmes Fia által.
Fel kell ismernünk, hogy mi az áldások “NON PLUS ULTRA-ját” kaptuk meg Őbenne, és Őáltala!

Ha végigolvasod a IV. Mózes 24-26 ból versenként, akkor:
a 24. versben, odaírhatod: köszönöm, mert már megáldott Őbenne, az őrizést illetően pedig: el vagyok rejtve Őbenne, itt aztán tényleg biztonságban vagyok, tehát Ő ezt is “megtette”
a 25 versben mondottak is beteljesültek, hisz Jézus Krisztus arca, az Atya arcának ragyogása, és aki látta Őt, az látta az Atyát, mi pedig elváltozunk az Ő képmására, – a vers második részét illetően pedig – már könyörült rajtunk a Krisztusban, és megbocsájtott nekünk.
a 26. versben pedig Krisztusban, az Ő váltsághalála által Ő felénk fordította már az orcáját, és megkönyörült rajtunk, a békességet illetően pedig: a békesség Fejedelme bennünk (megtért újjászületett keresztyénekben) lakozik, és az Ő békessége bennünk VAN(!), nem lesz, hanem van.

Isten már az újjászületett, krisztuskövető keresztyénekben mindezeket megadta, és beteljesítette az Ő Fia által!
A Szent Szellem pedig elvezet minden igazságra, megnyitja a betű mögötti tartalmat, – ha hagyom, és figyelek rá. Legyen neki mindezért is hála mindörökké!

mm

Hozzászólás