máj 21

“Pásztor-órák”

“Pásztor-órák”

Rengeteg keresztyén testvér él “megmondóemberek” gyámsága alatt, akikre úgy tekint, hogy az ő életére vonatkozóan ő a mérvadó tanácsadó. Nem állítom, hogy minden esetben ez tudatosan lett kialakítva, hiszen ez automatikusan kialakul. Ami nagyon fontos, hogy az “emberfüggőség” és a “krisztusfüggőség” nem fér meg együtt, mert az egyik megléte, mindig kizárja a másik fennállását. Szoktatás kérdése. Nem arról beszélek, hogy a testvérek ne forduljanak egymáshoz időnként tanácsért, hanem arról, hogy a Szent Szellem vágyik arra, hogy elvezessen bennünket minden igazságra! Ő akar a te “megmondóembered lenni”! Ennek pedig a “megismerés” az alapfeltétele, a szívbéli vágy, a másik megismerésére. Ez a folyamat az ismerkedéssel kezdődik, – és az összeköltözéssel folytatódik.

Egy háztartásban élni, jóban, rosszban, megosztva MINDENT egymással, kommunikálva és együtt cselekedve mindent. Hiszen “együtt/lakva” ismerjük meg egymást, és szép lassan tudjuk már egymás gondolatát, reakcióit, és ismerjük véleményét.
Ez a földi analógiája az Úrral való áhított kapcsolatunknak. Egyszerű, és még az “együgyű sem téved el rajta”.
Kivel/mivel töltöd el a legtöbb időt? Kinek a hangjához vagy hozzászokva? A Pásztoréhoz, vagy a pásztoréhoz?

Furcsa a kérdés számodra? Megint csak egy példával illusztrálnám a helyzetet: amikor én a kisfiamat a harmadik szomszédból – kiáltva neki – hívtam haza, hogy: “Danikám, gyere haza” akkor ő azonnal megismerte a hangomat, akár ezer közül is! Miért? Mert ISMERTE az édesapja hangját, – ahhoz volt hozzászokva. Jézus szavaival: “Az Én juhaim hallják (megismerik) az Én hangomat” – mondja a Pásztor. Ez egy kijelentés! Nem kérdés, hanem egy biztos kijelentés! Nem kell hozzá bonyolult iskolákat, tanulmányokat végezni, csupán Jézussal összeköltözve, frigyre lépve élni VELE. Tudod, mint a házasságban. Mert ahhoz, hogy meg/fel ismerd a hangját, ŐT magát kell megismerned.
Melyik hanghoz szoktál hozzá? Szoktál – e Vele rendszeresem “Pásztorórákat” eltölteni”? Ismered – e az Ő hangját? Ha igen, AKKOR Ő vezet téged.

Hála Jézusnak, lett, és van Pünkösd! Kiöntetett a Szent Szellem, minden testre! Ő a Kommunikátor, – ha hagyjuk – aki közvetíti, és véghezviszi az Atya akaratát tebenned. Az Úr áldjon meg!

mm

Hozzászólás