jan 12

“Kire ütöttél”?

“Kire ütöttél”?

“Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből.”Pét.1:18

József nem a legideálisabb családból származott. Ő volt a tizenegyedik fia Jákobnak, a szélhámos csalónak. Mégis ekkorra Jákob szellemi ember lett. A többi 10 fiú az apjára ütött. Egy alkalommal hamissággal átvertek és megölték egy egész város férfilakosságát, ugyanis egy azok közül húgukat megerőszakolta.(I.Móz. 34.) Most ismét azon vannak, hogy valami jogtalan aljasságot kövessenek el, mégpedig József öccsüket tervezik rabszolgaként eladni.

Ennek ellenére József nagy emberré lesz. Mi a történet tanulsága? Az hogy felülemelkedhetsz a múltadon. Tekints Józsefre (Jézusra). Talán elutasítottak, vagy rájöttél, hogy akikről azt hitted szeretnek, mégsem teszik? Nos, pontosan ez a „József esete”.
De az Úr Józseffel volt. Ezek a szavak mindent megváltoztatnak. Függetlenül, hogy tegnap mi történt, ha hűségesen ragaszkodsz és bízol Istenben, Ő át tudja rendezni a holnapot a javadra. Csakis Ő képes arra, hogy átírja, a “szüleidtől örökölt hiábavalóságokat” tartalmazó géneket, Isteni természet átöröklését eredményező génekké. Sok megbántott, megsértett ember azokra az emberekre összpontosít, akik megbántották, arra várván, hogy azok korrigálják a történteket. Ez a legtöbb esetben nem történik meg.

Ha rosszul bántak veled, akkor Ahhoz kell fordulnod, Aki sosem fog megbántani, és kész arra, hogy meggyógyítson. Fogadd el, hogy némely kapcsolat sohasem fog megjavulni, helyreállni. Lehet, hogy szüleid sosem fognak elfogadni. Lehet, hogy nem tudsz menekülni a dologtól, amelyben, egész életedben voltál, sem megoldani nem tudtad azt, ahogy szeretted volna. Istent nem korlátozza be a múltad, csak a hited hiánya. Nos, bízzál Benne. Ha Isten velünk kicsoda lehet ellenünk.

mm

Hozzászólás