júl 6

Karosszékbe nem kell kenet

Karosszékbe nem kell kenet
Az FGBMFI központjába naponta érkeznek a világ minden részéről szenzációs hírek emberek megtéréseiről. Az elmúlt 60 évben az FGBMFI igazi világítótorony volt az elveszettek számára. Édesapám, Demos Shakarián életének kései éveiben többünknek többször is említette: „Bontsatok formát” „Törjetek át, lépjétek túl, változtassatok a hagyományokon, hogy a valóság napvilágra jöjjön”.
Felismerte azt, hogy bármilyen jók is a chapteralkalmaink és konferenciáink, ezáltal sosem leszünk képesek arra, hogy emberek százmillióit érhessük el! Hisz ő ezt látta a látomásában. 1997-ben egy különleges rendezvényünk volt Budapesten. Látni akartam, hogy amit Isten édesapámnak ígért, hogy fogja beteljesíteni… nevezetesen azt, hogy egyszerű, laikus emberek kezei által nagy csodák történnek. Három nap alatt több csodát láttam itt, mint amennyit valaha az életemben eddig láttam a világon rendezett nagy gyógyító evangélizációkon. Itt megnyílt a szemem és megértettem édesapám üzenetének szellemi mondanivalóját. Ahhoz, hogy az egész világot elérhessük, erőteljes felkent tanúbizonyságainkat el kell juttatnunk az üzleti élet minden területére, a gazdaságba és a kormányzatokba.

1999 óta munkatársainkon keresztül mintegy 30 millió ember ismerhette meg Jézus Krisztust és fogadta el személyes megváltójának. Nem beszélve arról a rengeteg emberről, akik chapter rendezvényeinken és konferenciáinkon világszerte fogadták be Krisztust a szívükbe.

Nem egy kimondott módszer vagy séma alapján történnek ezek a rendezvények. Minden nemzetet arra buzdítunk, hogy saját nemzeti adottságaiknak és jellegzetességeiknek, kultúráiknak és nemzetük, népük szokásainak megfelelően adaptálva induljanak el és szervezzék meg rendezvényeiket. Átlépni falainkon, megváltoztatván a megszokott hagyományos kereteket azáltal, hogy a gazdasági életbe, üzletekbe, a társadalmi élet zajló forgatagába, valóságos színterére elvinni a „Jó Hírt” az Evangéliumot, – nos hát ez egy nagy kihívás mindazok számára, akik szeretik a négy fal nyújtotta biztonságérzetet és annak kényelmét és emiatt szívesebben maradnak „benn”. Azonban mindazon nemzetekben, melyekben nyitottak voltak arra a hullámra, amely elindult emberek millióinak megmentésére, és Isten számára való megnyerésére, – az egyre növekvő sikerek az ún. „megelégedettek” szívében egyre növelte az ellenállást.

Soha sincs későn. Kétségtelen, hogy ez a megmentésre irányuló hullám folyamatosan erősödik, melynek eddigi gyümölcse világszerte 2000 új csoport (chapter) megalakulása volt.

Remélem, hogy FGBMFI-ben Te is készségesen elfogadod Istennek ezt a hatalmas mozdulását,. Hiszem, hogy Európa készen áll az ébredésre, csupán a Szent Szellem szikrájára van szükség mindazon férfiak szíveiben, akik teljességgel készek arra, hogy nemzetüket elérjék Isten számára. Mindegy, hogy mi ezt hogyan reagáljuk le, Isten az Ő Tervét akkor is megvalósítja. Mikor egy nemzedék nem akart bevonulni az „Ígéret földjére” Isten megvárta a következő generációt és őket vezette győzelemre. Ha hisszük, hogy a „Látás” Istentől van, akkor be fog teljesülni, ugyanúgy ahogy Isten Igéje is…. Magyarországon is!
Európa számos országában tréningeket indítottunk.
 • *Angliában elindult
 • *Oroszországban 30 új chapter indult, és növekednek
 • *Ukrajnában egy korábbi kormánytag az elnök, és chaptereket indít magas rangú embereket megnyerve.
 • *Örményországban gy fiatal építési vállakozó 10 városban índított el csoportokat
 • *Kínában a keresztények lekesednek az FGBMFI munkájáért és csoportok indulnak sorban
 • *Mi az USA-ban is sok csoprotot indítunk szerte a kontinensen
 • *Éled fel a Szövetség munkája Dél-Amerikában is, az utóbbi héten két lelkes fiatalember vette át nemzeteik elnökeiként a munka irányítását
 • *Paraguay havonta 10,000 megtérőről számol be, Brazília is chaptereket indít
 • *Közép-Amerikában évente 300 új chapter alakul
 • *A Baliban, júliusban rendezendő világkonferenciánkon fogjuk bejelenteni, hogy mostantól minden nemzet számára elérhetővé válik az FGBMFI-TV -„Határok nélkül”-
 • műsorainak letöltése, melyben hétköznapi emberek,nem mindennapi, – életeket megváltoztató – felkent bizonyságait sugározzuk.

Az FGBMFI nem tétlen. Előre megyünk, haladunk a Szent Szellem kenete alatt. Egy a látásunk, mégpedig: a férfiak az egész világon életüket Jézus Krisztusnak rendelik alá. Töretlen elhatározásunk, hogy menekülést, megváltást és szabadítást vigyünk a megkötözötteknek, felszabadítván őket láncaikból. Jézus Krisztus ezt az utolsó nagy aratást 20 évszázaddal ezelőtt megjövendölte. Ha ez számodra lehetetlennek tűnik, emlékezz arra, hogy Isten a lehetetlenségek Istene!
Richard Shakarian

Hozzászólás