aug 1

Hangulatember, vagy hitember?

Hangulatember, vagy hitember?

Az ember állapotát általában az érzékszervei által kapott és azok által motivált érzelmei befolyásolják. Elvárásaink alapján az általunk jónak, vagy rossznak vélt, vagy ítélt információk, melyeket látunk, hallunk, és érnek bennünket, komoly hatással vannak tudatunkra, és azon keresztül befolyásolják az érzelmeinket hangulatunkat. Ez bizony hatással van elsősorban a személyes életünk minőségére, de ugyanakkor a körülöttünk élőkre is.

Amennyiben azonban elfogadjuk Isten tanácsát, és nem a látható dolgokra, eseményekre összpontosítunk, és az érzékszerveinken beérkező információkat, történéseket annak alapján megszűrjük, és megtanuljuk Isten Beszédére alapozni azt, akkor nem leszünk a (hús)test motiválta (érzéki) érzelmek uralta hangulatemberek.

Tanuljuk meg, és azt követően engedjük, hogy az Ige csússzon le szívünkbe, és annak megfelelve legyünk készek mindenkor “cenzúrázni”, – és ha szükséges felülírni is – a bejutó információ-tartalmakat, az Isten által kijelentett igazságokkal, ígéretekkel. A rendszeres “gondolat-takarítás” és az azokon való uralkodás,segít bennünket abban, hogy ne ragadjon meg bennünk az Ellenség által szórt szemét, – magyarul, “foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak” II.Kor.10:5 Innentől kezdve a hitem fogja befolyásolni az érzelmeimet, és a hitem pedig Isten rhemájából, Őbelőle merít! Ez már hit-motiválta érzelem, ez volt Krisztus esetében is amikor Neki az érzelmei megnyilvánultak.
Bizony ez nem “autogén”, folyamat, és Isten helyettem nem fogja megtenni, ezt nekem kell megtenni, azonban idővel “beidegződik” és folyamatossá válik. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a gondolkodásmódom, a tudatom, Krisztus központúvá váljon.

Sikeres “tréninget”

mm

Hozzászólás