jan 9

Ég és Föld között…

Ég és Föld között…

A világ még mindig sóvárogva vár a MEGOLDÁSRA.
A mottó: “Ne higgy a szemednek, mert nem minden az, aminek látszik”.

Ma reggel Isten emlékeztetett egy történetre, mely évekkel ezelőtt történt velem egy amerikai szolgálatra való repülőutam során. Általában kérem az Urat, hogy adjon lehetőséget a Róla való bizonyságtételre, és olyan ember mellé kapjak helyet, akinek szüksége van Őreá. így volt ez Barcelonában való átszállásom során is, ahol egy nagyon szép, csinos, szőke, fiatal hölgy mellé kerültem. Nagyon elegánsan volt öltözve, ékszereiből ítélve gazdagnak, és életvidámnak tűnt, így aztán magamban el is döntöttem, hogy ennek az embernek mindene megvan, úgy tűnik nincs szüksége semmire, ezért nem is “próbálkoztam” azzal, hogy a MEGOLDÁSRÓL beszéljek neki, mert minden megoldottnak tűnt számomra.

Már régen a tenger felett repültünk, amikor a hölgy egyszer csak megkérdezte tőlem, hogy hova is utazom. Válaszoltam neki,…aztán hogy mi célból, …úgyhogy erre is válaszoltam…így aztán lassan kikényszerült belőlem az is, hogy keresztyén vagyok. Lassan, lassan Isten kezdte feloldani az előítéletemből adódott fagyott “némaságomat”, és elkezdtem neki bizonyságot tenni, szívem egyre tüzesebb lett ahogy Róla beszéltem, a hölgy arca azonban egyre szomorúbbá vált. Egyszerre csak felszakadt a “gát” és sírva elmesélte, hogy családi életük komoly válságban van, házasságuk a csőd szélén, gyermeke is válás előtt áll, és a vállalkozásuk, – amely egy kávépörkölő üzem – csődközelbe került. Ekkor láttam meg, hogy Isten most sem tévedett útitársam kijelölésében. Meséltem és meséltem a Jézussal való találkozásomat követő történeteket.

“Ezt én is akarom, nekem is szükségem van Rá” – mondta egyszer csak, és könnyek között boldogan elfogadta Jézus kinyújtott kezét. Utunk hátralévő részében továbbra is szomjasan hallgatta, és itta be az Úrral kapcsolatos történeteimet, majd búcsúzáskor emailcímet cseréltünk, és nagyon vidáman váltunk el.
És itt nincs vége a történetnek, ugyanis hazatérvén néhány hónap múlva Rita – mert így hívták a hölgyet – emailt küldött nekem, telis-tele csupa jó hírrel: házassága helyreállt, vállalkozásuk újra fellendült, és sikeres, a fiáék pedig végül nem váltak el….és a lényeg, családja is megmenekült!

Isten fontosnak tartotta, hogy mélyen szívembe vésse: “ne higgy a szemednek”! Mert ez a világ még mindig sóvárogva várja a MEGOLDÁST, és a megoldás: Jézus Krisztus, amit Isten fiainak kell továbbadniuk a világ számára!

mm

Hozzászólás