jan 22

Botok és ágytálak

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövetünk, hogy másokhoz hasonlítjuk magunkat, és arra a következtetésre jutunk, hogy mivel nem rendelkezünk az ő különleges talentumaikkal, „nekünk nincs meg az, a mi kell hozzá”. Egy napon Isten azt mondta Mózesnek: „Mi van a kezedben?” Mózes így felelt: „Egy bot.” (2Mózes 4:2) Csak egy vándorbot, nem nagy szám. Igazán? Isten felhasználta arra, hogy kiszárítsa a Vörös-tengert!

Értsd meg ezt: Isten kézbe vehet valamit, ami egész életedben megvolt neked, de nem tulajdonítottál neki nagy jelentőséget, és felhasználhatja arra, hogy nagy dolgokat vigyen véghez. De ez csak akkor történhet meg, ha hajlandó vagy elismerni a benne rejlő lehetőséget, és odateszed az Ő kezébe.

Van egy mulatságos történet egy apácapárosról, akik egy kórházban dolgoztak, és egy reggel munkába menet kifogyott a benzinjük. Volt a közelben egy benzinkút, de nem volt üzemanyagkannájuk. Hirtelen egyiküknek eszébe jutott, hogy a csomagtartóban van egy ágytál. Benzint töltöttek a kacsába és nagyon óvatosan visszavitték az autóhoz. Miközben az apácák a benzint a kacsából az üzemanyagtartályba töltötték, két férfi ment el mellettük autóval. Hitetlenkedve bámultak és az egyik így szólt a másikhoz: „Na, Fred, azt nevezem hitnek!” A dolog ostobaságnak tűnt. A gond csak az volt, hogy ezek a kételkedők nem tudták az igazságot. És mennyire meg voltak lepődve, amikor a két apáca elhajtott mellettük az autóúton! A

Biblia ezt mondja: „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves az Isten előtt.” (Zsidók 11:6) Hit kell ahhoz, hogy meglássuk a botokban és a kacsákban azt az eszközt, ami szükséges a feladat elvégzéséhez. De amikor odaadod Istennek azt, amid van, bámulatos dolgok történnek az életedben!

Egy hozzászólás “Botok és ágytálak”

  1. Kedves Marika,
    mélyen megérintett, amit hozzászólásában írt. Különösen az, hogy miként látja az eszközöket. Fájdalmas soraiból, egy sokat szenvedett és mégtöbbet gondoskodó ember képe jelent meg előttem. Drága férje ágytálát hittel és odaadó szeretettel hozta-vitte, mint a szeretet egyszerű eszközét. Kívánom, hogy emlékezése legyen békés és Istennek odaadott kincs.
    Testvéri szeretettel: Vincze István

Hozzászólás