szept 2

Az igazi siker

Az igazi siker

„ Én dicsőítettelek téged e földön..” Ján17:4

Földi élete végén Jézus így imádkozott: „Én dicsőítettelek téged e földön: elvégeztem a munkát, a melyet reám bíztál, hogy végezzem azt. Ján.17:4  Jézus nem próbált konkurálni se Bemerítő Jánossal, sem  pedig az ótestamentumi prófétákkal.
Pontosan tudta, mi jelentette számára a „sikert”. Ha te is tisztában akarsz lenni ezzel, akkor ügyelj a következőkre:

1./ Fel kell ismerned, hogy a „siker” mi is valójában? Ha mások jónak, hasznosnak tartanak, akkor népszerű vagy, ha te érzed ezt önmagaddal kapcsolatosan, akkor sikeres vagy. Életed legmagasabb szintű elhívása fogja okozni mindig a legnagyobb örömet számodra.

2./ Mielőtt céljaidat kitűznéd, mindig imádkozz! „Ha minden te útjaidban meg(fel)ismered Őt; akkor Ő igazgatja a te útjaidat.” Péld.3:6  Egyáltalán nem rossz dolog, ha vannak terveink, de bölcs dolog, ha előtte kikérjük Isten tanácsát.

3.)  Ne várd el másoktól, hogy sikereket hozzanak neked. Ha Isten adott számodra magot, ne várd el, hogy azok maguktól kivirágozzanak, hanem kezdd el azokat növeszteni, és törődj velük. „Minden ember pedig az ő maga cselekedetét vizsgálja meg, és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekedése és nem másra nézve.” Gal.6:4
Ha nem szorulsz szüntelen rá másokra, nem panaszkodsz, akkor vonzóvá válsz mások számára.

4./ Tedd túl magadat a múltadon. Valaki mesélte, hogy így imádkozott: „Atyám, miért emlékeztet az Sátán engem mindig a múltamra?” Isten így válaszolt neki: „Mert lassan kezd kifogyni a témából”  Tarts bűnbánatot, és haladj tovább! Isten megígérte, hogy: …bűneidről meg nem emlékezik..” Ézs. 43:25
Csak egy dologra jó a múlt, mégpedig, az hogy tanuljunk belőle és egyre bölcsebbé váljunk.

mm

Hozzászólás