szept 2

Körülmények? Inkább :)

Körülmények? Inkább :)

Cselekedj bölcsen, mert ne feledd, mindig azt fogod aratni, amit vetsz.

Az emberek általában mindig a körülményeiket okolják azért, amiért ilyenekké vagy olyanokká váltak. Valójában én nem hiszek a körülményekben. Az emberek, akik boldogulnak, azok, akik „kutatják, keresik a nekik megfelelő körülményeket”, és ha nem találják, akkor „megteremtik azokat”. Hát hogyan?

Nos, a gazda bármit elvethet, a „földje ebben egyáltalán nem befolyásolja”. Akár vethet bele búzát és konkolyt egyidejűleg. A talaj mindkettőt megtermi. Elméd ennél jóval termékenyebb, és ugyanazok a törvényszerűségek, vonatkoznak rá! Függetlenül, hogy mit vetsz bele, mindig az fog kikelni, amit vetettél; boldogulást vagy eredménytelenséget, jót vagy gonoszt, aggodalmaskodást vagy békességet nyugalmat, – mindig az elvetett fog kikelni.

A Biblia így vélekedik: „Aki azért tesz valamit, hogy kielégítse a régi természetének kívánságait, annak ez a régi természet romlást és halált fog teremni, és azt is fogja learatni. Aki viszont a Szent Szellem tetszése szerint cselekszik, az a Szent Szellemből arat örök életet.” Galata 6:8 Újford.

Boldogulásod, sikereid kulcsa, mindennapjaid „rutin vetéseidben” van elrejtve. Kezdd el Istent megismerni az Ő Igéje és a Vele való kommunikáció által. Hozz tudatos döntést pl. hogy naponta valakinek a segítségére leszel. Oldj meg náladnál nagyobbnak tűnő problémákat. Bátoríts, buzdíts mindenkit, akivel találkozol. Tedd meg az első lépést rossz szokásaid legyőzéséhez. Segíts valakin, aki nem tudja revanzsálni magát.

Változtass gondolkodásmódodon: a „hál’Istennek péntek van”, és a „már megint hétfő” –ről, hál’Istennek MA van”-ra.
Tégy meg 3 dolgot, amely ki fog mozdítani a megszokott kényelmi zónádból.
Légy hálás mindazért, amid van.
Kérj segítséget, amikor bajban vagy.
Add Istennek napod legjavát.

A zsoltáríró szavaival: „Ez az a nap, amit az Örökkévaló készített, hát örüljünk ma, és örvendezzünk ennek! Zsoltárok 118:24
Itt, és ma van az ideje az örvendezésnek!

mm