aug 1

Veszteség helyett…

Veszteség helyett…

Ki az, aki elvesztésének gondolata félelmet okoz benned?

Ki az a személy életedben, akinek elvesztésétől a legjobban félsz? Ha van ilyen személy, akkor kezdd el gyakorolni magad a következőkben.
Kérd Istent, hogy a halált el tudd fogadni, mint az élet, egy elkerülhetetlen történését. Zsid. 9:27 „És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:”
Tényként kell kezeljük, hogy mi is, szeretteink is , egy napon meghalunk, és hogy ki mikor fog elaludni, az Isten kezében van, ezért olyan dolog felől, amely a mi hatalmunktól, döntésünktől, akaratunktól függetlenül úgyis megtörténik, kár lenne félnünk, aggódnunk, hisz csak megrabolná békességünket.
Használj ki minden rendelkezésedre álló időt, melyet vele tölthetsz el.
Gondolkozz, hogy mi az amit szívesen megtennél még vele, és mi az amit nem? Ennek megfelelően cselekedj!
Miről beszélgetnél vele szívesen, hova mennél el vele szívesen? Tedd meg!
Talán kevésbé kritikusabbnak kellene lenned irányában? Tégy így!
Több időt szeretnél eltölteni vele? Tedd ezt!
Szeretnéd elmondani neki mennyire, szereted? Tedd ezt!
Ne adj teret botor vitatkozásokra, se sértegetésekre!
Győződj meg, hogy szeretted békességben van e Istennel, megtért e, – ha igen, akkor nyugodt lehetsz felőle, hisz Isten országában lesz ő is.
Sose felejtsd el, hogy a szeretetted, Isten szeretettje is, hisz Ő nálad sokkal jobban szereti őt! „Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert Te velem vagy;” Zsolt.23:4

Igyekezz számára elmondani, – emlékeztesd őt arra, – hogy a mennyben elkészített helye van, és Jézus vár rá. „Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek… és ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Ján.14:2-3

Ne feledd soha, hogy a búcsúzás csak átmeneti, az újratalálkozás már mindörökké tartani fog. Erre emlékeztesd őt, és magadat is.

mm