szept 22

Teljes evangélium alapján álló üzletemberek között

Egy katolikus lelkipásztor átéli a karizmatikus igazságot c. könyve

Részlet a könyv hátoldaláról:

Mi történik akkor, ha egy fiatal, rendkívül intelligens katolikus lelkész gondolkodni kezd azon, hogy mit jelent az egyház a mai kor számára, valamint a saját és lelkésztársai képmutatásáról elmélkedik…

A következmény rendszerint szellemi tunyaság és közömbösség, vagy pedig fellázadás a kereszténység és a papi hivatás ellen. Eddig jutott el Jozef Orsini lelkész, amikor Jézussal találkozott…

Josef Orsini lelkész ma [az 1970-es évek tájékán] az Egyesült Államokban a Katolikus karizmatikus mozgalom irányítója…
Ezzel a csodálatos jelenséggel először a „Teljes evangélium alapján álló üzletemberek” New York-i konferenciáján kerültem kapcsolatba. Kathryn Kuhlman prédikált egy istentiszteleten és imádkozott a betegekért. Addig nem ismertem őt, de kész voltam minden olyan dolgot elfogadni, ami Istentől van, hiszen nála semmi sem lehetetlen. Egy szálloda báltermének hátsó részében helyezkedtem el és csodálkoztam azon, hogy több mint ezer ember volt a teremben és egy hely sem maradt üresen.
Az egyik igazgató, akivel jó barátságban voltam, ragaszkodott ahhoz, hogy az emelvényen foglaljak helyet. Nemsokára kezdetét vette az összejövetel és Kathryn Kuhlman megjelent. Színpadias fellépése kissé visszautasító volt számomra, de igehirdetése megragadott. Nemsokára érezni kezdtem Isten jelenlétét. Kértem az Urat, hogy bocsásson meg nekem azért, mert Kathryn Kuhlman-t olyan hamar megítéltem. Azután, az ismeret ajándékának birtokában, közölte a gyülekezettel, hogy a jelenlevők közül többen milyen betegségből gyógyultak meg. Felszólított mindenkit, hogy aki érezte, hogy meggyógyult, jöjjön előre a pódiumhoz és tegyen bizonyságot. Férfiak, nők és gyermekek hosszú sorban vonultak előre. A mikrofon előtt azután bizonyságot tettek, hogy bénulásból, agytumorból, rákból, és egyéb betegségből gyógyultak meg.

Miután a betegek gyógyulásukról bizonyságot tettek, Kathryn Kuhlman megérintette őket és a Szent Szellem [egyes magyar fordításokban Szent Léleknek olvasható] erejének hatására mind a földre estek. Egy ideig fekve maradtak és örültek az Úr jelenlétének, míg azután a többiek lábra állították őket. Képtelen voltam megérteni, hogy mi történt ezekkel az emberekkel és azt mondtam magamban: „Ha engem megérintene, nem fogok a földre zuhanni. Ennyi ember előtt csak nem fogok így viselkedni”. Különben sincs okom aggodalomra, hogy a közelébe kerülök. Nyugodtan a helyemen maradok és imádkozom.

A következő pillanatban egy nő lépett Kathryn Kuhlmanhoz és bizonyságot tett arról, hogy a hátgerince meggyógyult. Középkorú nő volt és katolikus vallású. Kathryn Kuhlman rám tekintett és kért, hogy jöjjek hozzá.”Csak nem?”- Gondoltam. „Mit akarhat tőlem?” Odamentem hozzá és észrevettem, hogy a nőnek, aki előbb meggyógyult, egy golyvája volt az álla alatt. Kathryn Kuhlman a nő nyakára helyezte a kezét és a golyva azonnal eltűnt. Hirtelen remegni kezdtek a lábaim, és úgy éreztem, hogy lebegek. Béke és öröm töltött el és csak azután vettem tudomást környezetemről, amikor valaki felsegített. Engem is legyőzött a Szent Szellem jelenléte, pedig én nem akartam. Sőt, a délutáni összejövetel alkalmával még ötször megtörtént ez velem, egy ilyen tekintélyes lelkésszel       

Ezzel a csodálatos jelenséggel még egyszer volt alkalmam kapcsolatba kerülni 1976-ban, Jeruzsálemben a ”Szent Szellemmel foglalkozó harmadik világkonferencián.” Meglátogattam a Szent-sír templomot és elvezettek arra a helyre, ahová – úgy hiszik – Jézust eltemették. Egy lelkész megkérdezett, hogy megáldhat-e. Beleegyeztem. Ekkor ugyanaz történt velem, mint Kathryn Kuhlman ima összejövetelén. A Szent Szellem hatalma által a földre zuhantam. A következő este a konferencia prédikátora Trevor Dearing lelkész volt. A prédikáció után mindenkire ráhelyezte a kezét és imádkozott az illetőkkel a Szent Szellem ereje által. Majdnem mindnyájan a földre zuhantak. Mivel nagyon sokan jöttek előre, Trevor lelkész felkért, hogy segítsek neki. Az első személy, akire a kezemet helyeztem, amint megérintette a Szent Szellem, szintén a földre zuhant. Ez velem eddig az ideig még soha nem történt meg, amikor másokkal imádkoztam. Ezért húzódoztam egy ideig. Behunytam a szemem, imádkoztam, és köszönetet mondtam az Úrnak, hogy elfogadta a szolgálatomat. Csak ezután imádkoztam újra a többiekkel. Megint csak az történt, ami előzőleg, több mint száz ember zuhant a földre.

Ez idő óta ez a csodálatos jelenség mindig elkísért a szolgálatban, és még nagyon sokszor megéltem, hogy emberek, akikkel imádkoztam, a Szent Szellem erejének hatására földre zuhantak. Megköszönöm Jézusnak azt, amit a mai időkben tesz, és azt szeretném, ha minden az Ő Nevének dicsőségét szolgálná.

Forrás: Josef Orsini – „Halljad bizonyságomat” –
Egy katolikus lelkipásztor átéli a karizmatikus igazságot c. könyve
Magyar nyelvű kiadás (1980-as évek?)
A mű eredeti címe: Hear my Confession
1977. by Logos International

8 hozzászólás “Teljes evangélium alapján álló üzletemberek között”

 1. csodalatos ameg olvasom nagy ero jarja at az egesz mindenemet koszi az irast

 2. Kedves Olvasó!

  Köszönjük, a hozzászólást. A szövetség ma is aktív, évente 3-5 millió embert szólít meg évente, és jelek és csodák történnek azóta is.
  Várjuk a saját tapasztalatból született írásaidat és észrevételeidet, ha megszeretnéd azokat osztani másokkal is
  Tisztelettel,
  arobi

 3. Imára lenne szükségem mivel egy jó ideje nem találok munkát és igy nehezen tudom szolgálni az Urat légyszi írjatók

 4. Azt kértem az úrtól, hogy hozzon helyzetbe Téged, adjon lehetőséget a számodra ,hogy megtaláld a helyedet.

 5. Ujvárosi Magdolna Mária
  2015. március 2. hétfő 22:25-kor

  Nagyon régen (kb.18 ével ezelőtt) kaptam vkitől néhány kis méretű újságot, füzetet, amiben bizonyságok voltak leírva. Nagyon megindítóak voltak. Sajnos költözéskor, építkezéskor elkallódtak.Azóta próbáltam nyomozni, hogy van-e, kiadnak-e ilyen újságot, amiben bizonyságok vannak.Ez szerepelt a borítón:Teljes evangéliumi üzletemberek szövetsége, vagy vmi ilyesmi.

 6. Mostanában nem adtunk ki hasonló újságot. Viszont továbbra is mesélünk az újságokban megjelent történeteket a találkozóinkon – ami velünk történt meg.

 7. Ujvárosi Magdolna Mária
  2015. március 10. kedd 13:10-kor

  Már annak is nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a honlapot!Az egyperceseket majdem mindet elolvastam! Kb 13-14 éves tinilány voltam, mikor apukám a kezembe adta a “Legboldogabb emberek a földön” c. könyvet.Nagyon megragadott,már akkor, de miután én is átéltem a könyvben leírtakat (Szent Szellemben való betöltekezést) még inkább. Meg sem tudom számolni, hányszor olvastam el, még a családomnak, rokonaimnak is olvastam belőle. Valakinek (nem tudom kinek) odaadtam, aki nem adta vissza, majd néhány év múlva egy idős néni szétosztotta saját keresztény könyveit, és az egyik könyv pont ez volt! Nagyon örültem neki! Most újra olvasom. Apukámnak megmutattam a honlapot, ő is nagyon örült neki!Egyszer szeretnék eljutni egy konferenciájukra, figyelni fogom az eseményeket a honlapon.

 8. Először is, köszönjük a hozzászólást.
  Személyes: számmora is “maradandó élményt” adott a könyv és azóta is, mikor a kezembe kerül tud újat mondani.
  Nagyobb konferencia, amennyiben részünkről megrendezésre kerül, akkor természetesen a honlapon is láthatóvá válik.
  De addig is figyelmébe ajánlanám,amennyiben lehetséges, akkor látogassa meg valamelyik közelben lévő csoportunkat.

Hozzászólás