máj 24

Megunt kapcsolat…

Megunt kapcsolat…

…  avagy túl sokba kerül a „Viszony” fenntartása?

„A fiatalabbik fiú (ő maga) mindenét összeszedte és távoli vidékre költözött..” Luk.15:13

A tékozló fiú története alkalmazható az ún. „visszaesőkre” is. Azokhoz is szól, akik felnőttek egy gyülekezetben, ismerik Isten Igéjét, megtapasztalták már az Ő jelenlétét, de megismerték az Ő igényeit, elvárásait is és már szolgáltak is Neki, de ugyanúgy, mint a „tékozló” lecsúsztak a „disznóvályúhoz”. Figyelemre méltó, hogy az Úr őt nem „tékozló bűnösnek” nevezi, hanem „tékozló fiúnak”, mert még ugyanúgy családtagnak tartja. Vajon emberek miért hagyják el közösségeiket, távolodnak el a gyülekezettől?  Először is azért, mert az Atyai ház áldásai megszokottá váltak. Mindaddig nem értékelik, amíg el nem veszítik azokat. Figyelemre méltó, hogy nem az apja rúgta ki otthonról a fiút, hanem (ő) maga egy távoli vidékre költözött. Saját és szabad akaratából ment el és ugyanígy tért vissza is. Ha Isten Szeretete nem tud otthon tartani, erőszakkal nem fog visszatartani. Isten a saját engedelmességedben leli örömét, nem pedig vallásos törvények betartásában, amelyeket csupán a pokoltól való félelem miatt teszel. Jézus mesél egy királyról, aki lakodalmi ünnepséget tervezett és erre különböző vendégeket hívott meg. Milyen kiváltság! „Ők azonban nem tartották fontosnak és nem akartak elmenni..” Mt.22:5
Túl elfoglalt vagy Isten számára? Talán megszokottá, közömbössé váltak számodra áldásai és úgy döntöttél valami másra, vágysz? Figyelmeztetlek: az út amelyen haladsz a disznóvályúhoz vezet! Állj meg! Fordulj vissza, -amíg még megteheted, – gondold át a dolgokat és változtasd meg a gondolkodásmódodat! Teljesen mindegy mennyire tévesztetted el a célt, mekkora a „sarad”, mert ÉDESAPÁD mindentől függetlenül TÉGED hazavár!

Talán, mert az Atyai ház törvényei túl korlátozónak tűnnek. A legtöbb ember igényli, akarja Krisztus szeretetét, áldásait, ugyanakkor uralmából, parancsolataiból köszöni, de nem kér. Nem is arról van szó, hogy Ő keveset kínálna nekünk, hanem az Őt való szolgálatért fizetendő ár túl magas! Talán azt gondolod, hogy ha Krisztus idejében éltél volna, Ővele együtt járhattál volna, hallhattad volna sz Ő beszédeit, akkor „jobb” keresztény lennél. Nem hiszem. Emlékezz arra, hogy amikor tanítványai látták cselekedeteit, hallották az Ő beszédeit, hogyan is reagáltak? „Kemény beszéd ez..(nehéz tanítás ez)..” Ekkor sok tanítványa elfordult Tőle, és elhagyták. Ekkor Jézus megkérdezte őket: „Ti is el akartok tán hagyni?..” Ekkor Péter így válaszolt Neki: „ Uram kihez mehetnénk, hiszen Nálad van az Örök Életnek Beszéde.” Ján.6:68
Az igazi tanítványság nem a „gyülekezetbejárás” vagy szolgálatok, „tanításhallgatások” eredménye. Nem, nem nem! Hanem egy Krisztussal való folyamatos, progresszív intim bensőséges kapcsolat, „életközösség, társkapcsolat” során, – annak eredményeként kialakult meggyőződés. Ezt tükrözi Péter mondata is  „Az a kő, amelyben az emberek megbotlanak (megütköznek)..I.Péter 2:7-8  Pál apostol így fejezi ki: „..Senki sem mondhatja:Jézus az Úr, csakis a Szent Szellem által..”I.Kor.12:3 A Szent Szellem célja, hogy harmóniába, összhangba (alávetettségbe) hozzon téged Isten Akaratával!
Ez a kapcsolat azonban bizonyos szabályok, az Ő vezetésének, irányításának elfogadásával jár együtt.

mm

Egy hozzászólás “Megunt kapcsolat…”

  1. igen, engem is ö irányit. Megtettem amiket kért tölem, egyszer elmentem az Ö szavára, azonnal elindultam Györbe, vonattal és jegy nélkül, ahogy azt Ö mondta nekem, anélkül, hogy tudtam volna a vonatindulásának idejét és ahogy beléptem a vonatba, 2 perc mulva indult is Györbe. A jegykezelönek bátran mondtam, amit Isten rámbizott, hogy: “az Ö vonata ez, ö adta az elektromos áramot a földbe és nem kell jegy, igy nem is vettem, mert nekem Ö azt mondta, hogy jegy nélkül menjek, mert beköszöntött a kommunizmus. A jegykezelö csak nevetett és nem ért engem büntetés. Milyen csodálatos, ha az ember Istenre bizva megteszi azokat a lépéseket, amelyekre Ö utasit bennünket. Nem érhet semmi baj, csak ha túllépjük ezeket.

    Mi tanultunk erröl a Marx-Engels-i elméletröl már a középiskolában, hogy eljön az idö, amikor nem lesz pénz, mert nem lesz rá szükség, a termelés nem fog leállni. Mindenki becsülettel végzi majd a munkáját, mert tudja, hogy azt kapja érte, amire szüksége van. Mindenünk meglesz, én ebben hiszek és várom, hogy bekövetkezzen, hogy az emberek eljussanak erre a magas intelligenciaszintre, hogy rablás és pánik nélkül vehesse el minden ember azt a boltokból, ahogy az a bibliában áll, hogy: “az utolsó idökben nem lesz eladás, sem vásárlás és a kereskedö nem lesz megsértödve” – valahogy igy, ha leforditom magyarra a német idézetet. A barátom sajnos nem hisz ebben, pedig ö is hivö, de azt mondja, szerinte ez sohasem következik be, pedig szerintem ez lesz az az idö, amikor beköszönt az 1000-éves birodalom, amikor újra Isten fog uralkodni a földön és itt él köztünk Jézus, mert az Istenünk Szent Szelleme képes arra, hogy minden embert irányitson az ö akarata szerint, megörizzen bennünket az Ö idejében, mégpedig minden emberrel tud egyszerre lenni, vagy nem?

Hozzászólás