nov 23

ISTENI GONDOSKODÁS

ISTENI GONDOSKODÁS

Egy hétköznap reggel autóval mentem a szokásos bevásárlóközpontba, de nem a szokásos helyre parkoltam, hanem az épület másik végére és szokásomtól eltérően nem farral álltam be, hanem orral.

Este munka után mentem az autóhoz és mikor azt kiriasztottam, furcsállottam, hogy a lámpa milyen gyenge fénnyel villogott és a hangja is milyen halk volt.

Beültem az autóba és láttam, hogy előttem (a velem szemben lévő parkolóhelyen) áll egy másik autó, az is orral befelé parkolva. Betettem a kulcsot és indítottam. Azaz csak indítottam volna, mert az autó meg sem nyikkant.
Rögtön elővettem a telefonomat és felhívtam a férjemet, hogy mi legyen, amikor beszélgetés közben észrevettem, hogy a velem szemben lévő autó motorházteteje fel van nyitva. Gyorsan kiugrottam a kocsiból és megkérdeztem a férfit, aki épp szélvédőmosó folyadékot töltött az autójába, hogy nincs-e véletlenül nála „bika”-kábel és segítene-e beindítani az autót. Azt válaszolta, hogy megnézi. Amíg kereste a kábelt, rájöttem, hogy épp a Tesco alatt parkoltam le és ott árulnak ilyesmit. Mivel a férfinek nem volt kábel az autójában, tulajdonképpen egyszerre mondtuk, hogy a Tescoban biztosan lehet kapni. Még meg sem kérdeztem, már fel is ajánlotta, hogy megvár, menjek nyugodtan. Aztán azt tapasztaltam, hogy az autóban már annyi erő sincs, hogy az ajtót bezárjam, de a férfi megnyugtatott, hogy menjek nyugodtan, vigyáz rá. Felszaladtam, megvettem, visszaszaladtam.

A férfi – miután az ő autóját közelebb tolta az enyémhez – a két akkumulátort összekötötte a frissen vásárolt kábellel, én pedig beültem és ráindítottam. Elsőre nem sikerült. Aztán vártunk egy kicsit, újra megpróbáltam, és felhangzott a jól ismert motorzúgás.
Miután hálámat kifejeztem a férfinek, még figyelmeztetett, hogy vigyázzak, le ne fulladjon az autó. Nem fulladt, hazáig pöfögtem egyfolytában.
Mikor mentem kifelé a parkolóból a helyére került minden: miért is nem a szokásos helyen és a szokásos módon parkoltam, ahogyan ezt nap, mint nap szoktam tenni hónapok óta

Az Úr mindent elrendezett előre. Már reggel a Tesco alá parkoltam, hogy hamar meg tudjam venni a kábelt, és orral álltam be, hogy a másik parkoló autó akkumulátora közel legyen. Este pedig az én angyalkám is már akkor ott volt, amikor még nem is tudtam, hogy szükségem lesz rá.
Istenem, köszönöm a gondoskodásodat.

fm

Hozzászólás