okt 1

AZ INFORMÁCIÓ A LEGNAGYOBB ÉRTÉK

AZ INFORMÁCIÓ A LEGNAGYOBB ÉRTÉK

A hit hallásból adatik, annak meghallását pedig Isten Beszédéből kapod.

Annyi mindent olvasunk, melyek ebben a történésekkel teli, kavalkádszerű világkorszakban információk áradatát közlik felénk, és bizony egy csomó felismerést is elindítanak bennünk. Azt mondjuk sokszor: rettenetesen felgyorsult az idő, szinte követhetetlenül pörögnek az események, sokszor régebben elképzelhetetlennek tartott változásokról, törvénymódosításokról kapunk híreket. Vajon számunkra mi nyújt eligazítást ebben az információ-kavalkádban, az info-sztráda is naponta ontja az újabb és újabb híreket. Beleszédülünk, – néha azt sem tudjuk már, hogy mi is az igazság, hogy “fiú vagyok, vagy lány”!

Mindennek ellenére igenis, van a számunkra egy iránytű. A Biblia, melynek igazságai megrendíthetetlenek. Úgy a tudomány, mint a világ eseményei, a történések folyamatosan “cammognak” a Biblia – első olvasatra furcsának tűnő – kijelentései mögött. Isten Igéje, a Szentírás felbecsülhetetlen kincs az emberiség számára, nem csak a tudományos dolgokat illetően, hanem az egyetlen hiteles – az ember számára készült – “Használati utasítás az “Emberhez”, ráadásul a szerzője az “Embert” Megteremtő, annak szerető Édesapja.
Ha csupán a textust, a betűt, az információt olvasod ki belőle, az is komoly történelmi és irodalmi értékkel bír, annak dacára, – hogy Szent Pál apostol szavai, – tehát a Biblia – szerint a “betű öl!” Megeleveníteni a Bibliában lévő “betűt” csakis Isten Szent Szelleme tudja.
De ehhez bizony össze kell “spannolnod” Istennel, ehhez a belépő az Ő szeretett Fia, Jézus Krisztus, aki által megnyílik a betűk között elrejtett Igazság, a Bölcsesség, az egyetlen helyes Út a számodra, és megismerhetővé válik az Édesapád, és annak személyes üzenete a TE számodra. Áldott, szép napot mindenkinek!

mm